2012. szeptember 26., szerda

Kézfertőtlenítés...miért fontos???

Ez egy kissé rendhagyó bejegyzés lesz, hiszen tulajdonképpen egyik kategóriába sem tartozik, mégis úgy érezem, hogy írnom kell róla, és megállja a helyét egy ilyen "csajos" blogban.

Nem tudom a ti sulitok/melóhelyetek hogy áll ezzel, de nálunk a mellékhelyiségek borzalmas állapotban vannak. Az előző sulimban teljesen felújított WC-k voltak, hófehér csempével, kulcsra zárható ajtókkal, mozgásérzékelős világítással, hatalmas tükrökkel a mosdók felett. Mindig szép tiszta volt, WC papírból és szappanból soha nem volt hiány, és működött a kézszárító is.

Mikor az első tanítási napon felkerestem a WC-t a mostani sulimban, teljesen ledöbbentem. Mocskos, koszos, igénytelen, nincsenek teljesen külön fülkék, hanem csak válaszfalak a wc-k között, amik vagy 10 cm-rel a föld fölött kezdődnek. Ez még nem is lenne akkora baj, ha a 4 WC-ből nem lenne 1 mindig rossz, 2-nek pedig alig lehet becsukni az ajtaját, így marad 1 ami használható. Azt már gondolom mondanom sem kell, hogy papír, szappan, kézszárító nincs, sőt még a csapok sem működnek normálisan, az egyik telibe fröcsköl, a másik pedig éppen hogy csak csöpög.

A poszt témája azonban nem az iskolai mellékhelyiségekről való panaszkodás, mert ez ellen sajnos semmit sem tudunk tenni. Illetve egy - két apró dolgot mégis.

Az már természetes, hogy egy ilyen helyre úgy megyünk be, hogy van nálunk zsebkendő. Így a WC papír gondot megoldottuk. Mi a helyzet azonban a használat utáni kézmosással? Mivel a higiénia valószínűleg egyenlő a nullával, ezért a sima vízzel való kézmosás aligha elegendő, hogy megszabaduljunk a kezünkre került rengeteg baktériumtól.

Ezért hordok magamnál már egy ideje a táskámban ilyet:


Ez egy antibakteriális kézfertőtlenítő gél, a kórházakban használnak hasonlót. Minden WC használat után nyomok belőle egy keveset a tenyerembe, eldörzsölöm, és pár perc alatt beszívja. Nagyon kellemes illata van. Hogy miért jó ez? Mert sokkal jobban tisztít és fertőtlenít, mint a sima csapvíz. És így legalább nem kell hozzányúlnom a csaphoz sem, ami nyilván szintén tele van bacikkal. Miután kimegyek a mosdóból, akkor szoktam használni, így a kilincsről sem marad a kezemen semmi. Nem csak nekem, hanem lassan a fél osztálynak van ilyen. Tény, hogy nyugodtabban nyúlok a kajámhoz utána.

Mindenkinek ajánlom, akinek a sulijában vagy a munkahelyén hasonló állapotok uralkodnak mint nálunk, esetleg gyakran keres fel nyilvános WC-ket.

  • Mi ez? Antibakteriális kézfertőtlenítő gél, kis kiszerelésben
  • Hol? Ez itt Isana márkájú, tehát csak a Rossmann-ban lehet kapni. Van még valami Hygienie nevű is, azt már máshol is láttam.
  • Mennyiért? Ha jól emlékszem, 299 Ft volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése