2012. augusztus 7., kedd

Hajmosási procedúra, ahogy én csinálom

Ha megnézitek a hajas bejegyzéseimet, az elmúlt 2 hétben részletesen írtam minden hajápolással kapcsolatos termékről, amit használok.

Ez most egy összefoglaló poszt lesz, ahol bemutatom, hogyan csinálom én a hajmosást (illetve ez már inkább hajkúra :D )


  1. lépés: a ricinusolajos pakolás. Ha reggel szeretnék hajat mosni akkor előző este, ha pedig délután/estefelé, akkor reggel felkelés után alkalmazom. Minél tovább van fenn, annál jobb.
  2. lépés: ha eltelt minimum 4 - 5 óra (de még jobb ha 8 - 9), akkor jöhet a hajmosás. Ehhez az Alterra samponomat használom, kétszeri mosásra a ricinusolaj teljesen kijön. Fontos, hogy ne körömmel "vakarjuk" a fejbőrünket, mert könnyen felhorzsolhatjuk (főleg akinek hosszú körme van). Inkább csak finoman masszírozzuk, ez a fejbőr vérkeringését is serkenti.
  3. lépés: a balzsamozás. Eddig a spray - balzsamokat részesítettem előnyben, viszont pár hete ezt is lecseréltem Alterrára. Nagyjából diónyi mennyiséget nyomok ki a tenyerembe, és ezt belemasszírozom a hajamba, a töveire nem kell sok, inkább a végére jusson több. Pár perc után lemosom.
  4. lépés: jöhet a hajpakolás. Ehhez a legjobb a Kallos tejes pakolása. Egy maroknyit jól belenyomkodok a hajamba, majd egy hajcsattal feltűzöm a fejem tetejére. Ezt legalább fél óráig rajta kell hagyni (ha ráérek, akár 40 - 50 percet is fenn van). Közben egy törülközőt terítek a vállamra, mert egy kicsit szokott csöpögni a víz a hajamból.
  5. lépés: miután a pakolást is lemostam, finoman kicsavargatom, kinyomkodom a hajamból a vizet, majd egy törülközőt tekerek rá.
  6. lépés: 10 - 15 perc után leszedem a törülközőt, ami jól beszívta a vizet, így már a hajam is szárazabb. Fésűvel óvatosan kifésülöm, mert a vizes hajszálak sérülékenyebbek. 
  7. lépés: ha a hajvégek már megszáradtak, jöhet a hajvégápoló. Egy cseppet kinyomok a tenyerembe, és eloszlatom a hajam alsó 4 - 5 cm-én.
  8. lépés: most várok. Arra, hogy megszáradjon a hajam a levegőn. Hajszárítót ugyanis SOHA nem használok, két okból. Egyrészt azért, mert a forró levegő nagyon káros a hajnak, a hajvasaló mellett nem szeretném még ennek is kitenni. Másrészt pedig a hajszárítótól még jobban szétáll, "sörényes" lesz a hajam mint általában, pedig így is alig győzöm vasalni. A teljes száradás nagyjából 2 - 3 óráig tart. 
  9. lépés: ha már száraz a hajam, jöhet a vasalás, formázás. Erről bővebben írtam ITT.


A fent leírtakat megcsinálom minden héten kétszer. Elég sokáig tart, de ha szép hajat szeretnék, akkor ezeket meg kell tenni. Most nyáron még nem esik nehezemre, mert bőven van időm, ha majd suli lesz, akkor kiderül, hogy tudom-e ugyanezt folytatni.

Ti hogyan ápoljátok a hajatokat??? Mennyi időt fordítotok rá hetente???

2 megjegyzés:

  1. szerintem ne használj szilikonos hajvégápolót ha szilikon nélküli hajat akarsz.. :( de ez csak egy tipp :D nem akarok belekötni :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak az alsó pár centijére kenek belőle, a fejbőrömmel és a hajam nagy részével nem érintkezik a szilikon, viszont úgy veszem észre, hogy töredezés ellen jót tesz neki ez a pár csepp hajvégápoló :)

      Törlés